

EUROCORES Programme European Collaborative Research

HumVIB Cross-national and Multi-level Analysis of Human Values, Institutions and Behaviour

HumVIB Kick-Off Meeting

2-3 October 2008 Geary Institute, University College Dublin

Draft Agenda

Thursday 2 October				
1.	Welcome from Chair (R. Sinnott)	Chair (5 min)	14.00 – 14.10	
2.	Welcome from ESF, introduction, adoption of agenda	ESF (5 min)	11100 11110	
3.	 ESF / EUROCORES programme EUROCORES Networking and Dissemination phase Mandate of the Scientific Committee and Chair 	ESF (15 min)	14.10- 14.25	
4.	The HumVIB Programme (structure and objectives)	Chair (15 min)	14.25 – 14.40	
5.	General questions	All (20 min)	14.40 – 15.00	
6.	Break-out sessions for CRPs	(60 min)	15.00 – 16.00	
Coffee break 16.00–16.15				
7.	Presentation of HumVIB's Collaborative Research Projects (Equality, WAE, VTAC, REPCONG, LIFETIMING, HAPPINESS)	Project Leaders (6 x 20 min)	16.15 – 18.15	

Friday 3 October				
If necessary, continuation from Thursday				
8.	European Data Centre for Work and Welfare	W. Van Oorschot (15 min)	9.00 – 9.15	
9.	Norwegian Social Science Data Services	A. Alvheim (15 min)	9.15 – 9.30	
10.	Discussion and planning of networking activities	All (90 min)	9.30 – 11.00	
Coffee break 11.00–11.15				
11.	Discussion and planning of dissemination and communication activities	All (45 min)	11.15 – 12.00	
12.	Reporting procedures (to ESF and national funding agencies)	ESF and All (20 min)	12.00 – 12.20	
13.	Action plan, way ahead and approval	All (20 min)	12.20- 12.40	
14.	Final questions and next meeting	All (20 min)	12.40 – 13.00	
Lunch 13.00–14.00				